Lørdag 19 Juni 2021
19.06.2021 kl. 00:00 - 15.08.2021 kl. 23:59, Ørland kommune
- uten tittel -
Turkonkurranse for barn og unge i Ørland kommune. Besøk flotte turområder i Ørland kommune og vær med i trekning av gavekort.

HVEM KAN DELTA?
Alle skolebarn i Ørland kommune (1. – 10 .trinn)

NÅR KAN MAN DELTA?
Perioden er fra 19. Juni til 15. August 2021

PREMIER: 
Alle som har gått minimum 10 turer (på en eller flere av turpostene) i løpet av sommeren er med i trekning av gavekort.
Vi deler til sammen ut 6 gavekort på 500,-. 

HVORDAN DELTA? 
Skann QR-koden på postene og fyll inn kontaktinformasjon. 

POSTER: 
Fredsengelen (Vallersund), gapahuken ved Kopparen (Kottenget), Vanntanken ved Kamhaugen (Bjugn), Austrått Fort (Opphaug), Synnørsfjellet (Garten), Lerberen (Brekstad)

ARRANGØRER: 
Barnas Turlag Ørland, Ørland kommune ved folkehelsekoordinator, Ørland og Bjugn frivilligsentraler 

Vinnere blir annonsert på kommunens hjemmeside 20. August 2021.

BESKRIVELSE AV POSTENE:


GAPAHUKEN VED KOPPAREN, KOTTENGET  
Parkering: Ved bommen, Sivertsens verksted. Ta av fra hovedveien mot Oksvoll ved enden av Kotengsvatnet.
Turløype: Turen går på grusvei på sørsida av Kopparen, og det er ca. 4,5 km fra bommen til toppen.  Halvveis til toppen kommer du til Vardeplatået hvor det står en gapahuk. I gapahuken finner du en postkasse, hvor du finner skiltet til sommeraksjon. Klarer du gå turen videre helt opp til toppen? Her blir du belønnet med nydelig utsikt i alle himmelretninger.

Se turløypa 

VANNTANKEN VED KAMHAUGEN, BJUGN
Parkering: Botngård Vel
Turløype: Kryss veien og følg stien oppover.  Forsett omtrent en kilometer til du ser den store vanntanken. Gapahuken med bålplass ligger på toppen ved vanntanken,  med nydelig utsikt over Bjugnfjorden. Dette er en barnevennlig tur i enkelt terreng. Det er en rundløype så du kan gå lenger om du vil.

Se turløypa.

FREDSENGELEN, VALLERSUND 
Parkering: Vallersund oppvekstsenter
Turløype: Følg merket sti som går til Vallersund gård. Langs stien finner du gapahuken Småttis’n med grillpanne på plass og lun plassering. Midtveis til Vallersund gårdmøter du en sti som tar av mot høyre. I enden av den lett kuperte stien står skulpturen Fredsengelen. Her er det nydelig utsikt i alle himmelretninger. Turen tar cirka 40 minutter. På toppen ligger en postkasse hvor du finner skiltet med QR-koden. 

Går du videre mot Vallersund gård kan du ta til høyre ved vindmølla og oppleve Klangstien. En opparbeidet sti med trapp der du kan utforske ulike klanger.  

Se turløypa.

SYNNØRSFJELLET, GARTEN 
Parkering: Parkering på høyresiden av veien et par hundre meter etter Grande fisk og Gartbroa.  
Turløype: Turen kan tas som en rundtur. Stien er merket, og det er rekkverk på de bratteste partiene. Følg «strandpromenaden» fra parkeringsplassen. Etter cirka 500 meter, ved Korsvika, krysser man hovedveien og følger stien videre i noe mer krevende terreng helt opp mot Synnørsfjelltoppen. Nyt utsikten på benkene på toppen, og husk å skanne QR-koden på toppen. Rundturen er på cirka 2 km, men egner seg ikke for rullestol eller barnevogn. 

Se turløypa

AUSTRÅTT FORT, OPPHAUG
Parkering: Parkeringsplassen ved Austråttlunden
Turløype: Gå inn hovedporten og følg veien til Austrått fort. Rett ved fortet står en FYSAK-postkasse hvor du finner skilt med QR-kode til sommeraksjon. Ta gjerne en runde i Austråttlunden eller en tur innom museet. Turen passer godt for både rullestol og barnevogn.

Se turløypa.

LERBEREN, BREKSTAD 
Parkering: Futura barnehage
Turløype: Følg grusveien opp til toppen av fjellet. Det er satt opp en egen FYSAK-postkasse på toppen – husk å logge deg inn ved å benytte QR-koden.

Når du først er i området bør du også ta turen innom Gapahuken i Trollskogen eller prøve deg på noen kast frisbee på 18-hulls frisbeegolfbanen som er i området. 

Se turløypa.

 

SPØRSMÅL? 

Kontakt: anna.lyngstad@orland.kommune.no  

Del på:


2024 © Ørland frivilligsentral